Cateva filme care merita vazute:

1.Forrest Gump

Forrest gump.jpg  

Scurta descriere: Povestea incepe cu o pana cazand la piciorul lui Forrest. Forrest o ia si o pune in geanta sa. Asezat pe o banca asteptand autobuzul, Forrest, pe parcursul filmului, isi povesteste viata care este aidoma penei luate de vant.

Forrest Gump este una din acele productii cinematografice care au devenit un adevarat fenomen. In acest film, Tom Hanks face un rol de exceptie ca Forrest, un om obisnuit a carui inocenta simpla ajunge sa intrupeze o generatie. Distins cu 6 premii Oscar, intre care premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Robert Zemeckis) si cel mai bun actor intr-un rol principal (Tom Hanks), Forrest Gump este un titlu pe care nu vrei sa-l ratezi.

 

 

2.The Curious Case of Benjamin Button

Curious case of benjamin button ver3.jpg

 

Scurta descriere: Strania poveste a lui Benjamin Button (titlu original in engleza: The Curious Case of Benjamin Button) este un film dramatic american din 2008, regizat de David Fincher. Povestea filmului scrisa de Eric Roth si Robin Swicord este plasata in timp in anul 1922, fiind bazata pe o scurta poveste cu acelasi nume de F. SCott Fitzgerald. Filmul ii are ca protagonisti pe Brad Pitt in rolul unui barbat care intinereste si Cate Blanchett ca o fata ”indragostita” din interes.

 

3.Tacerea mieilor 

The Silence of the Lambs poster.jpg

 

Scurta descriere: O tanara agenta practicanta FBI, Clarice Starling este insarcinata cu investigarea unui caz criminalistic deosebit de dificil, „Buffalo Bill“ un ucigas viclean care produce o serie de crime, ultima ostatica a lui fiind fiica unui senator american. Victimele criminalului cautat sunt femei, de pe care el, din motive necunoscute, desprinde bucati de piele. Deoarece in investigatiile ei, agenta nu face nici un progres, va recurge la o tactica neobisnuita. La rezolvarea cazului va cauta sa foloseasca cunostintele lui Hannibal Lecter, un criminal periculos care isi devora victimele. Criminalul psihopat Hanibal, care este de profesie psihiatru, poate sa se transpuna in situatia ucigasului urmarit si sa prevada actiunile lui in viitor.

 

4.The Godfather

 Afişul filmului

 

Scurta descriere: Inspirat de romanul lui Mario Puzo, filmul este povestea grandioasa a lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia, ajuns cap al unei importante reţele mafiote in America. Filmul prezinta o viziune extrem de realista a acestei lumi mai puţin accesibile unde cuvantul dat şi promisiunile facute au o valoare capitala, iar onoarea este la mare preţ. Din pacate pentru el, in momentul in care viaţa ii este pusa in pericol, copii sai nu mai pot sa stea departe de pericole, fiind antrenaţi şi ei in acest joc extrem de riscant al luptelor intre clanurile mafiote din America. Respect, crima, bani şi, mai presus de toate, putere: acestea sunt cuvintele care definesc cel mai bine acest film şi acţiunea sa care a facut lumea filmului sa vuiasca.

 

5.The Exorcism of Emily Rose (2005)

The Exorcism of Emily Rose (2005)

 

Scurta descriere: Emily Rose paraseşte caminul protector al casei sale pentru a merge la colegiu, netrecandu-i prin minte ceea ce o aştepta. Într-o noapte, singura in dormitor, are prima “halucinaţie” terifianta şi leşina. Pe masura ce atacurile sale devin din ce in ce mai dese şi mai brutale, Emily, o convinsa credincioasa catolica, hotaraşte sa apeleze la o exorcizare efectuata de preotul de la parohia sa, parintele Richard Moore. Cum fata moare in timpul ritualului de exorcizare, preotul este acuzat de omor prin neglijenţa.

6.Amityville: The Awakening

 

 

Scurta descriere: Proaspat mutaţi in casa noua, o mama singura şi cei trei copii ai sai sunt martorii unor fenomene stranii şi inexplicabile. Belle şi sora ei mai mica spera ca economiile facute la cumpararea acestei locuinţe nesperat de ieftina sa acopere tratamentul costisitor de care fraţiorul lor bolnav are atata nevoie. Şirul intamplarilor inexplicabile da insa motive de ingrijorare tinerei Belle, care afla in scurt timp un adevar ingrozitor: casa in care tocmai s-au mutat este infamul conac Amytiville, scena unor crime ingrozitoare petrecute cu nu foarte mult timp in urma.

 

7.Careful What You Wish For (2015)

Imagini pentru careful what you wish for

 

Scurta descriere: Doug Martin este un tanar care adora sa isi petreaca vacanta de vara la plaja. Alaturi de parintii sai, Doug se bucura din plin de vacanta. Prietenul sau Carson ii da sfaturi de cucerire a femeilor. Intr-o zi, un bancher si sotia sa fermecatoare isi fac aparitia in zona. Doug incepe sa se simta din ce in ce mai atras de Lena, care devine o adevarata obsesie pentru el. Sotul Lenei are nevoie de cineva sa se ocupe de reparatiile barcii sale. Apeleaza la Doug. Ocazia perfecta pentru acesta de a petrece mai mult timp in preajma Lenei. La scurt timp, intre cei doi se infiripa o idila, idila din cauza careia Doug devine principalul suspect intr-un caz de crima.

 

8.Avatar (2009)

 Imagini pentru avatar

 

Scurta descriere: Avatar spune povestea unui veteran de razboi pe nume Jake, care este trimis intr- o colonie umana pe o planeta indepartata numita Pandora. Scopul acestei baze este de a extrage si de a folosi cat mai multe dintre resursele minerale foarte numeroase ale planetei. Dupa o serie de evenimente ce-i arata cu adevarat cine e de partea dreptatii, Jake ajunge sa se lupte alaturi de rasa bastinasilor Navi chiar impotriva oamenilor. Oamenii au creat o tehnologie cu care ei pot sa posede corpurile bastinasilor, preluand astfel controlul acestora, folosindu-le drept avatare.

 

 9. Inceputul

 Inception (film).jpg

 

Scurta descriere:Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) este un hot priceput, cel mai bun in domeniul periculoasei arte a extractiei, adica al furtului de informatii si secrete pretioase din subconstientul oamenilor in timp ce acestia viseaza, cand mintea lor este cel mai vulnerabila. Rara abilitate a lui Cobb i-a conferit un statut de profesionist extrem de cautat, de o valoare inestimabila in complicata lume a spionajului tehnologic, dar l-a facut in acelasi timp sa piarda tot ceea ce era mai important pentru el si l-a transformat intr-un fugar international. Acum i se ofera o sansa sa recapete tot ceea ce a pierdut: o ultima misiune i-ar putea reda viata de dinainte daca reuseste un lucru imposibil, opusul extractiei de informatii: implantarea lor in mintea cuiva. Insa un inamic periculos urmareste fiecare miscare a lui Cobb si a echipei sale, in scopul de a-i impiedica sa-si duca la indeplinire misiunea. Iar Cobb este singurul care ar fi putut anticipa acest lucru. 

 

10. Schindlers List

 

Scurta descriere:  Lista lui Schindler, o capodopera cinematografica, castigatoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, a cucerit atat criticii de arta cat si publicul.Filmul prezinta o poveste adevarata a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat si un profitor, dar care reuseste sa salveze vietile a mai bine de 1100 evrei in timpul Holocaustului.Filmul este o marturie emotionanta despre ororile razboiului si despre alterarea caracterelor umane in timp de razboi.Razboiul este placa turnata in jurul careia se desfasoara actiunea si intriga filmului, reprezentand o cale de mantuire pentru unii si condamnare pentru altii.